Αποχρωματισμός υλικών λόγω ήλιου

 

Υπό ορισμένες συνθήκες, τα χρώματα μερικών υλικών όταν εκτεθούν στον ήλιο μπορεί να εξασθενήσουν. Τα υλικά μπορεί να αλλάξουν χρώμα όταν εκτεθούν σε ηλιακή ακτινοβολία επειδή οι μοριακοί δεσμοί στους χρωστικούς παράγοντες σταδιακά εξασθενίζουν από υψηλής ενέργειας φωτόνια. Αυτό το είδος φωτοχημικής αντίδρασης προκαλείται κυρίως από υπεριώδες τμήμα του ηλεκτρομαγνητικού φάσματος της ηλιακής ακτινοβολίας, αλλά και σε μικρότερο βαθμό από του βραχέως κύματος οπτικό φως (ιώδες, μπλε).

Επίσης, όταν τα υλικά απορροφούν ηλιακή ακτινοβολία η θερμοκρασία τους αυξάνει προκαλώντας της έναρξη χημικών διεργασιών που καταστρέφουν τα χρώματα. Επειδή όλα τα είδη ακτινοβολίας μεταφέρουν ενέργεια, τα αντικείμενα δεν μπορούν τελείως να προστατευθούν από χρωματική εξασθένιση. Για να ελαχιστοποιηθεί αυτό το πρόβλημα, μπορούν να ληφθούν προφυλάξεις όπως το να προφυλαχθούν τα αντικείμενα από την απ'ευθείας έκθεση στο ηλιακό φως, σε χαμηλές θερμοκρασίες και μονωμένα από την ατμόσφαιρα. Εκτός όμως από αυτές τις πρακτικές συμβουλές, υπάρχουν υαλοπετάσματα τα οποία μπορούν να προσφέρουν αποτελεσματικές λύσεις.

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος είναι να αποκλειστεί η υπεριώδης ακτινοβολία και αυτό μπορεί να γίνει χρησιμοποιώντας Triplex με ΡVΒ. Τα επίπεδα μείωσης της υπεριώδους ακτινοβολίας είναι εντυπωσιακά και μπορούν να πάνε χαμηλά έως και 0.4% συγκρινόμενο με το 44% του 10mm διάφανου γυαλιού. Επιπροσθέτως, μπορεί σε αυτήν την υάλωση να προστεθεί γυαλί με χαμηλό ηλιακό συντελεστή με σκοπό να μειωθεί το θερμικό φαινόμενο της ακτινοβολίας. Να σημειωθεί ότι κανένα γυαλί δεν μπορεί να προφυλάξει 100% από την χρωματική εξασθένιση.

Κεντρικό

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρικό κατάστημα

Ναυπλίου & Βαλτετσίου,Νεάπολη

Αποθήκη

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποθήκη

Διμήνι, Μαγνησίας

Έκθεση

 

 

 

 

 

 

 

 

Έκθεση

Ελ. Βενιζέλου 61α - Ρ.Φερραίου,Βόλος

   

Σχετικά με εμάς

Στην εταιρία μας θα βρείτε τη λύση σε κάθε σας ανάγκη σχετικά με το γυαλί.

Αναλαμβάνουμε τη διαμόρφωση της οικίας και της επιχείρησής σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Έχοντας εμπειρία στο χώρο του γυαλιού για πάνω από 30 χρόνια και ακολουθώντας τις εξελίξεις στο τομέα μας μπορούμε να προτείνουμε εφαρμογές για ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια κλπ. Σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες του κλάδου μας είμαστε στη θέση να παρέχουμε άρτιας ποιότητας κατασκευές με αντοχή στο χρόνο.

Υπηρεσίες

  Εξοικονόμηση κατ'οίκον

  Interior-Exterior design

  Μπάνιο - Κουζίνα

  Ειδικές κατασκευές

  Αντικατάσταση σπασμένων τζαμιών

    

UA-35878628-1