Υαλοπίνακες ασφαλείας

ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΛΥΣΤΡΩΜΑΤΙΚΩΝ ΥΑΛΟΠΙΝΑΚΩΝ (TRIPLEX)

Οι υαλοπίνακες TRIPLEX προσφέρουν βελτιωμένη ασφάλεια σε περίπτωση θραύσης τους, με τα θραύσματα να παραμένουν στη θέση τους εξ’αιτίας του ενδιάμεσου φίλμ πολυβινυβουτυρελίου (PVB) ή (EVA) ελαχιστοποιώντας, έτσι, τον κίνδυνο τραυματισμού.

Επιπλέον, εν αντιθέσει με ορισμένα πλαστικά φιλμ ασφαλείας που κολλάνε εκ των υστέρων  επάνω σε ήδη τοποθετημένους υαλοπίνακες, παραμένει στην θέση του σε περίπτωση θραύσης προστατεύοντας έτσι το εσωτερικό οικιών, καταστημάτων κλπ στα οποία έχει τοποθετηθεί.

Eίναι σημαντικό, επίσης το ότι τα γυαλιά TRIPLEX απορροφούν ηχητικές δονήσεις σε ευρύ φάσμα συχνοτήτων παρέχοντας έτσι κατά πολύ καλύτερη ηχομόνωση από ότι ένα συνηθισμένο γυαλί του ιδίου πάχους.

Τέλος δεν πρέπει να υποτιμηθεί  το γεγονός ότι οι υαλοπίνακες TRIPLEX παρέχουν υψηλά επίπεδα προστασίας από την υπεριώδη  (UV) ακτίνοβολία. Έτσι έχουν εκπληκτικά καλά αποτελέσματα στο να  βοηθάνε στην προστασία κατά του ξεθωριάσματος που προκαλείται από τον ήλιο εξαλείφοντας έως και το 99% της UV ακτινοβολίας. Αυτό είναι ευνοϊκό σε εφαρμογές όπως προσόψεις καταστημάτων και βιτρίνες.


Τα TRIPLEX και TRIPLEX tempered είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στο χρόνο και σταθερά στην UV ακτινοβολία, ακόμα και σε παρατεταμένη απ’ ευθείας έκθεση σε ηλιακή ακτινοβολία.
Οι διάφοροι οπτικοί και ενεργειακής απόδοσης συντελεστές για την διαπέρατότητα, ανάκλαση και απορρόφηση εξαρτώνται από τον τύπο του γυαλιού και το χρώμα των PVB μεμβρανών.
.
Η συμπεριφορά των PVB μεμβρανών στα TRIPLEX ή TRIPLEX tempered γυαλιά μεταβάλλεται ανάλογα με την θερμοκρασία στην οποία υποβάλλονται. Σε τέτοιες συνθέσεις είναι μηχανικά σταθερές σε θερμοκρασίες από -10ºC έως +45ºC μέσα στην υάλωση. Η θερμική διαπέρατότητα  είναι παρόμοια με αυτή του μονολιθικού γυαλιού του ιδίου πάχους. Για παράδειγμα, το U-value των TRIPLEX tempered 33.2 ή 6.8mm γυαλί είναι 5.7 W /(m² ºK).Εντούτοις, είναι δυνατό να  ενισχυθούν σημαντικά τα επίπεδα  θερμικής μόνωσης εφόσον χρησιμοποιηθούν στην σύνθεση παραγωγής των TRIPLEX ενεργειακοί υαλοπίνακες.

 ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ - ΘΕΡΜΙΚΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΜΕΝΑ ΤΖΑΜΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ (SECURIT)

Οι θερμικά σκληρυμένοι υαλοπίνακες ασφαλείας (τους οποίους για χάριν συντομίας θα αποκαλούμε ψημένους) εμφανίζουν κάποιες ιδιαίτερες ιδιότητες επιπλέον αυτών που εμφανίζουν τα κοινά τζάμια :

  • Εμφανίζουν 4 με 5 φορές αυξημένη μηχανική αντοχή, σε σχέση με τους αντίστοιχου πάχους απλούς υαλοπίνακες.
  • Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο θραύσης, τότε θρυματίζονται σε μικρά, ακίνδυνα για την σωματική ακεραιότητα, κομματάκια.
  • Εμφανίζουν πολύ μεγάλη αντοχή σε θερμοκρασιακές μεταβολές (μέχρι και 290°C), γεγονός που τους καθιστά απρόσβλητους σε θερμικά σοκ (προερχόμενα από μη τεχνητά μέσα).

Οι θερμοενισχυμένοι υαλοπίνακες εμφανίζουν περίπου (αλλά όχι ίδιες) ιδιότητες :

  • Εμφανίζουν 2 φορές αυξημένη μηχανική αντοχή, σε σχέση με τους αντίστοιχου πάχους απλούς υαλοπίνακες.
  • Σε περίπτωση που ξεπεραστεί το όριο θραύσης, τότε σπάνε σε μεγάλα κομάτια τα οποία τις περισσότερες φορές καταλήγουν  στη περίμετρο όπου συνήθως υπάρχει συγκολλητικό υλικό με αποτέλεσμα τα κομμάτια να συγκρατούνται στην θέση τους
  • Δεν έχουν διαβάθμιση ασφαλείας (δεν θεωρούνται τζάμια ασφαλείας)
  • Εμφανίζουν σαφώς μεγαλύτερη αντοχή σε θερμοκρασιακές μεταβολές (μέχρι και 200°C), γεγονός που τους καθιστά απρόσβλητους σε θερμικά σοκ (προερχόμενα από μη τεχνιτά μέσα).

Κεντρικό

 

 

 

 

 

 

 

 

Κεντρικό κατάστημα

Ναυπλίου & Βαλτετσίου,Νεάπολη

Αποθήκη

 

 

 

 

 

 

 

 

Αποθήκη

Διμήνι, Μαγνησίας

Έκθεση

 

 

 

 

 

 

 

 

Έκθεση

Ελ. Βενιζέλου 61α - Ρ.Φερραίου,Βόλος

   

Σχετικά με εμάς

Στην εταιρία μας θα βρείτε τη λύση σε κάθε σας ανάγκη σχετικά με το γυαλί.

Αναλαμβάνουμε τη διαμόρφωση της οικίας και της επιχείρησής σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη. Έχοντας εμπειρία στο χώρο του γυαλιού για πάνω από 30 χρόνια και ακολουθώντας τις εξελίξεις στο τομέα μας μπορούμε να προτείνουμε εφαρμογές για ξενοδοχεία, καφετέριες, εστιατόρια κλπ. Σε συνεργασία με κορυφαίες εταιρίες του κλάδου μας είμαστε στη θέση να παρέχουμε άρτιας ποιότητας κατασκευές με αντοχή στο χρόνο.

Υπηρεσίες

  Εξοικονόμηση κατ'οίκον

  Interior-Exterior design

  Μπάνιο - Κουζίνα

  Ειδικές κατασκευές

  Αντικατάσταση σπασμένων τζαμιών

    

UA-35878628-1